Новинка в асортименті: кам’яне вугілля

29 січня 2020

arrow_backназад

Аномально тепла зима - не привід розслаблятися. Попри примхи погоди, ми радимо все ж задуматися про опалення житла. Тим паче, нещодавно товарний асортимент Гріко поповнився кам’яним вугіллям марки Д з Казахстану.

Це вугілля видобувають у Майкубенському басейні (Казахстан). Літера Д в маркуванні означає, що вугілля довгополуменеве. Тобто здатне горіти довго, виділяючи при цьому велику кількість тепла. Цю марку вугілля найкраще використовувати для опалення будинків.

Розмір фракції вугілля - 40-80 мм. Це є найбільш оптимальним для більшості споживачів. Таке кам'яне вугілля чудово підходить як для традиційної печі в приватному будинку, а також виступає в якості твердого палива для котлів в міні-котелень для багатоповерхівок, садочків, шкіл, дач, заміських будинків тощо. Завдяки низькій зольності (менше 10%) і низькому вмісту сірки (до 1%) кам'яне вугілля відноситься до екологічно чистого виду твердого палива і відповідає найвищим вимогам європейських стандартів.

Основні переваги кам’яного вугілля марки Д


  1. Доступна ціна. Цей тип вугілля до 20% дешевший, аніж якісні дрова твердих порід.
  2. Висока калорійність. При спалюванні вугілля виділяється енергія до 8 000 кКал/кг. В той час як при спалюванні дров - лише 1900 кКал/кг.
  3. Стабільна тепловіддача. Вугілля марки Д згоряє повільно, стабільно виділяючи при цьому тепло. Дрова ж горять значно швидше. Також вугілля не потребує додаткового обдуву для горіння (на відміну від антрациту, наприклад). Окрім того, тепловіддача вугілля не залежить від вологості. Тоді як вологі дерева виділяють значно менше тепла.
  4. Зручне використання. Вугілля розфасоване у мішки по 25 кг. Завдяки цьому транспортувати, перевантажувати, переміщати по складу, а також зберігати та реалізовувати вугілля можна без будь-яких проблем, пилу та бруду. А зручне фасування дозволяє замовляти мінімальну необхідну кількість матеріалу за ту ж ціну. Тоді як дрова замовляти у малих кількостях фінансово невигідно.
  5. Економічність. У порівнянні з дровами, вугілля зберігає найнижчу вартість кілокалорії. Щоб отримати 50000 кДж енергії потрібно 6 т дров і лише 2 т вугілля.
  6. Висока пожежна безпека. Щоб вугілля загорілося, потрібно докласти зусиль - це захищає від випадкового загоряння.

Технічні характеристики вугілля

  1. Зольність: до 10%
  2. Вологість: до 10%
  3. Вміст сірки: до 1%
  4. Розмір фракції: 40-80 мм.

Для отримання більш детальної інформації звертайтеся за номером: +38 (050) 37 47 990 - В’ячеслав