Семінар-практикум для монтажників систем сухого будівництва у Гріко

15 червня 2022

arrow_backназад

Практичні аспекти використання комплексних систем сухого будівництва

Нещодавно у Гріко відбувся семінар-практикум для монтажників систем сухого будівництва.

Присутніх ознайомили зі складовими гіпсокартонних систем, такими як Підвіси Кнауф Ноніус, дуже зручними, технологічними виробами, що мають велику несучу здатність, та досягають до чотирьох метрів довжини. Представлені також різноманітні з’єднувачі для профільних систем, такі як Universalverbinder,  Multiverbinder,  Kreuzverbinder (з’єднувачі для CD профілю), тощо.

Загострили увагу на типових помилках, які допускають монтажники у виборі несучих профільних систем:

  • товщині металу, з якого зроблений профіль;
  • способах кріплення елементів каркасу;
  • кроку кріплення елементів каркасу, в залежності від обраної системи, тощо.

Окремим розділом практикуму стало питання звукоізоляції приміщень, що гостро стоїть при  виконанні ремонтно-будівельних робіт. Почали з теорії архітектурно-будівельної акустики, розглянули фізичні моделі звукоізолюючих та шумопоглинаючих систем. На прикладі систем Silent Knauf, розглянули системи звукоізоляційних перегородок, шумоізоляційного облицювання існуючих стін, звукоізоляційних підвісних стель та шумоізоляційних плаваючих підлог.

Як складові систем звукоізоляції, були запропоновані антивібраційні кріплення для підвісної стелі та облицювання стін Silent Fix, звукоізоляційні демпферні стрічки, акустичні герметики,  шумопоглинаючі  мінеральні плити, гапсокартонні листи з високою шумоізолюючою здатністю.

Для вільного безперешкодного доступу до комунікацій, що знаходяться під звукоізоляційним облицюванням, запропоновано використовувати звукоізоляційні ревізійні люки прихованого монтажу FF Silent.

Загалом, семінар пройшов у розслабленій, дружній атмосфері. Присутні ділилися випадками з власної практики, висловлювали слушні зауваження та надавали пропозиції. Тому зустріч видалася продуктивню та конструктивною. З нетерпінням чекаємо наступної!